Тарти с тиквички

Рецепта, за която се вдъхнових от  списание Good Food, което получавам благодарение на моята приятелка Галка🙂.

Рецептата е в секция „Бързи вечери“ и приготвянето и ми отне около 40 минути с включено печене.

Получават се хрупкави тарти с мека, сочна плънка и приятно свежа нотка, благодарение на чери доматките.

Нужните продукти:

около 400 гр. бутер тесто

2 малки тиквички

1 малка глава лук

3-4 скилидки чесън

50 мл сметана

около 200 гр. сирене

1 яйце

около 200 гр. чери домати

настърган кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Фурната се загрява на 180°С с обдухване. Тестото се разделя на 4 равни части, поставя се в тава, застлана с хартия за печене и се надупчва на няколко места с вилица. Поставя се във фурната и се запича до златисто (около 15 мин).

Междувременно лука и тиквичките се запържват в малко зехтин, добавя се накълцания чесън, натрошеното сирене, сметаната и разбитото яйце. Оставя се да поври малко, за да се изпари излишната течност и плънката да не е прекалено течна. Овкусява се със сол и бял пипер.

Когато тартите се запекат се изваждат от фурната, заравняват се и се разпределят плънката и разполовените доматчета.

Запича се отново докато плънката добие златисто-кафяв цвят. Поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната за да се запече леко и кашкавала.

Добър апетит!🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s