Бонбони с овесени ядки, фъстъчено масло и лешници

Отлична рецепта за бонбони, които са много лесни за приготвяне и изключително вкусни. Рецептата е от страхотния блог на Йоана.

Има някои малки разлики с нейната рецепта – например използвам по-малко масло, черен шоколад и лешниците ми служат не за овалване, а са разбъркани директно в сместа. Също така намалявам количествата от оригинала наполовина, за да получа 20-30 бонбона.

Мисля, че това беше рецептата, заради която за пръв път купих фъстъчено масло и оттогава то трайно се засели в кухнята ми. Вкуса му ми харесва страшно много и често го „опитвам“ когато го забележа в хладилника🙂.

Ето и нужните продукти:

20-30 гр. масло

1/3 ч. ч. захар

60 мл прясно мляко

50 гр. черен шоколад (или млечен)

1 суп. лъж. какао

50 гр. фъстъчено масло

около 150 гр. фини овесени ядки

50-70 гр. лешници

Приготвяне:

Маслото, захарта, млякото, начупения на малки парчета шоколад и  какаото се слагат в тенджерка на среден огън докъто се разтопят маслото и шоколада. Добавя се фъстъченото масло и се разбърква, докъто се разтопи. Добавят се овесените ядки и се объркват добре.

Сместа се оставя да изстине напълно (2-3 часа). Добавят се едросмлените запечени лешници и се разбъркват в сместа.

Бонбонките се оформят с ръце. Съхраняват се покрити, в хладилник.


  • 100 гр. масло
  • 200 гр. захар
  • 120 мл. прясно мляко
  • 100 гр. млечен шоколад
  • 2 суп. лъж. какао
  • 100 гр. фъстъчено масло
  • 300 гр. фини овесени ядки
  • 150 гр. сурови лешници

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s