Фъстъчени курабийки

Страхотно вкусни курабийки по идея от Тони.

Рецептата за тестото, която ползвах е по-скоро от Сабина 🙂.

За пръв път тази година правя сладки, които се получават добре и на вкус и на вид – сигурно причината е, че маслото е една от основните съставки🙂.

Тони е писала, че масленото тесто може да се овкуси по всевъзможни начини – ето моят вариант:

Продукти:

125 гр. меко краве масло

2 с. лъжици фъстъчено масло

1 ч. чаша пудра захар

1 яйце

2 с. лъжици прясно мляко

2 ч. чаши брашно

½ ч. чаша смлени, запечени фъстъци

около 2 шепи дребни шоколадови фигурки/ пръчици (използвах изостанали дребни шоколадови сърчица, които бяха загубили хубавия си външен вид)

Приготвяне:

От изброените продукти се замесва тесто – първо двата вида масло се смесват със захарта, добавят се яйцето, млякото, фъстъците, шоколадовите парченца и накрая брашното (това е точното количество – няма нужда от повече – пиша това, защото вече правих грешката да не отмеря брашното – така сместа поема повече от необходимото). Тестото се разделя на части за по-лесна работа (аз разделих на 3 части). Всяко парче се оформя на фитил, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в камерата за 1 час. Нарязва се с остър нож на кръгчета, които се поставят в застлана с хартия за печене или намаслена тава и се изпичат в загрята фурна при режим за сладки (горно ниво на фурната и 170°С с вентилатор при мен) до леко порозовяване (може да се погледне долната страна за по-сигурно🙂. Курабийките леко се надигат, така, че е добре да се остави малко място между тях. След охлаждане стават твърди, хрупкави и много фъстъчено ароматни🙂.

Чудесни са с чай, кафе или мляко.

Добър апетит!

8 thoughts on “Фъстъчени курабийки

  1. Тони, радвам се, че ти звучи добре моята комбинация🙂
    Аз също не съм почитател на фъстъците, но имах повечко и пробвах – получи се добре🙂
    Дани, да ти е вкусно🙂
    Хубави предпочивни дни🙂

  2. Привет, Ема!

    Съвсем случаен клик.. и ето че вече ми се хапват бисквитки😀

    С интерес и удоволствие ще следя страницата ти, Ема!

    Поздрави и пожелание за ведри, здрави и все така вкусни дни🙂

    • Димитрана, много се радвам, че си попаднала тук и че си намерила нещо приятно🙂
      Благодаря за милите думи, радвам се да ги чуя от кулинар като теб🙂
      Всичко добро и на теб!

  3. Много вкуснички изглеждат тези бисквитки!!! Записвам си рецептата за пробване, когато мога да ям отново фъстъци🙂
    Поздрави и хубави дни!
    Боряна

    • Боряна, благодаря ти🙂
      Със сигурност може да добавиш в тестото други ядки или нещо друго, което харесваш, ако много ти се приядат маслени курабийки🙂
      Хубави дни и на теб🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s