Знам, че с тази публикация не показвам нищо ново и несготено досега :). Няма да пиша рецепта, защото този път я спазих дословно (почти де ;)) от блога на Даниела, тъй като правя истинско тирамису за пръв път. Избрах тази рецепта защото е с термично обработени яйца, това удължава времето за приготвяне, но пък страхотния вкус и увереността, че никой няма да се разболее от поднесената храна, не са за пренебрегване.
Отдавна не бях готвила толкова емоционално. Повода беше гостуването на едни много мили наши приятели и аз доста време мислих какъв точно сладкиш да направя. Докато не установих, че тирамисуто е техния (според мен, разбира се :)). Беше ми много приятно да си мисля за тях докато го приготвям и смятам, че внесох доста положителна енергия вътре :). Затова реших, все пак, да публикувам малко снимки от това доста приятно десертче.
Навсякъде, където търсих рецепта, се съветва, какаото да се наръси през цедка, преди сервиране, за да е с добър външен вид поднесеното парче. Обаче се оказа, че така е много лесно човек да го вдиша, тъй, че ако някой знае средство против надишване с какао, моля да каже :).
Добър апетит! 🙂
Източник – тук.
Много хубаво се е получило 🙂
Поздравления, Ема!
Благодаря ти, Дани :). Много си мила, както винаги. Аз досега бях приготвяла тирамису от едни разтворими прахчета и много ни харесваше, но, разбира се, не е особено полезно с разните Е-та вътре. Разликата във вкуса между прахчето и приготвеното от истински продукти си е осезателна 🙂
Хубав уикенд ти желая 🙂
Обожавам тирамису! 🙂
Все се чудя колко ли мога да изям наведнъж… 🙂
Еми, жестоко изглежда това тирамису, тази събота мисля да го тествам задължително, а и май нямам против да вдишвам какао предвид изумителните количества сладко, които изяждам напоследък 🙂
Приятно тестване тогава 🙂
Ема, много хубаво ми напомни за тази рецепта на Дани. Аз досега винаги съм го правила със сурови яйца, но напоследък съм се насочила към рецепта с топлинно обработени такива и тази рецепта ми идва супер.
За какаото, аз пък съм чувала да се поръси веднага именно за да не се задавят хората. Явно различни хора, препоръчват различно. Абе важен е крайният резутат – да е вкусно и безаварийно. Много хубаво ми изглежда това тирамису и ще пробвам в близките седмици. Поздрави!
Мира, аз прочетох, че какаото се слага преди сервиране, заради добрия външен вид, защото ако се сложи предварително, се намокря и залепва за крема :). Но както казваш, важен е крайния резултат :), пък и в крайна сметка, може и от бързане да сме вдишали по малко ;).
Pingback: Ягодово-шоколадова торта с бишкоти « Кулинарни експерименти