Рибена чорба


Отмина един приятен уикенд. Прекарахме го на село, при моите родители. Въпреки не много доброто време, успяхме да прекараме доста време навън, сред зеленина, цветя и тишина🙂. Играхме, разхождахме се и пекохме разни вкусни неща на барбекюто, което татко сам проектира и построи преди време. Правихме и рибена чорба, нещо, което реших, че трябва да си приготвим на село, където в градината на майка има изобилие от свежи, разнообразни подправки. Установих, че вкуса на супата е точно същия, какъвто го помня от детството си – силен и неповторим🙂.

Нужните продукти:

1 глава от сьомга

1 глава лук

2 големи картофа

1 морков

1 домат

корен магданоз

корен целина

по 2-3 зрънца бахар и черен пипер

1 дафинов лист

девесил, мащерка, магданоз

масло

Приготвяне:

Главата от сьомга се залива със студена вода и се слага да заври. Ври около 15 минути, оставя се да изстине и се обира месото.

Докато главата изстива, в масло се задушават нарязаните лук, морков и корени и се посоляват. Заливат се с прецедения през гевгир рибен бульон. След като течността заври се добавят картофите и домата, нарязани на кубчета, дафиновия лист, черния пипер, бахара и нарязаните на ситно зелени подправки. Ври около 15 минути на умерен огън, или докато картофите се сварят. Добавят се парченцата риба. Може да се поръси допълнително със свеж, нарязан магданоз.


Добър апетит!🙂

Източник: 51 рецепти за рибни ястия (книжка, която е на много години, издадена е през 1970г. :)).

2 thoughts on “Рибена чорба

  1. Pingback: Рибена чорба | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s