Овесени сладки с джинджифил и ябълка

Напоследък подпомагам производителите на овесени ядки🙂. От няколко дни замислям да приготвя вкусна компания за сутрешното ми кафе и ето на, накрая и това стана. Тези сладки опитах за пръв път на един детски рожден ден и моята приятелка Светлана беше така добра да каже как ги е приготвила🙂.

Източник: Готварсто Георгиеви, Светлето и мои интерпретации по темата :):

Продукти:

100 гр. меко масло

1 ч.ч. захар (използвах смес от бяла и кафява)

2 яйца

3 ч.ч. фини овесени ядки

1 малка настъргана ябълка

парче джинджифил, настърган (около 1 с.л.)

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. канела

ванилия (използвах 2 ч.л. ванилов екстракт)

½ ч.ч. стафиди

1-2 шепи орехи

1 ч.ч. брашно

Приготвяне:

Маслото и захарта се разбиват с миксер, добавят се едно по едно яйцата (желателно със стайна температура) и се разбиват до хомогенност. Следват стафидите, орехите, овесените ядки, содата, канелата, ванилията, ябълката, джинджифила. Сместа се покрива с кърпа и се оставяда престои около 1 час. Добавя се и брашното. От сместа се оформят топчета с големина на орех, сплескват се леко като питки и се изпичат в загрята фурна (180 °С с вентилатор).

Добър апетит!🙂

8 thoughts on “Овесени сладки с джинджифил и ябълка

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s