Шалове и ски

Това, което ме вълнува напоследък са ски и плетене 🙂

Странна комбинация май. Ама така се случи просто :). За ските сигурно е лесно за разбиране. Има много хора, които карат и много, които не го правят. Мен ме е страх и не съм много по спортовете. Обаче обичам движението и да прекарвам време на открито. А това е един чудесен начин да си навън през зимата. Когато принципно времето е лошо и предразполага към седене вкъщи. Но дългото стоене вкъщи не действа добре на настроението. Детето се изнервя. Ходенето на мол предполага харчене на пари, пък и не може всеки уикенд да пазаруваш дрехи. А в парка е студено. Кално. Има кучешки… навсякъде. Изнервяш се от това. Обаче като караш ски не ти е толкова студено. Приятно ти е и си на чист въздух. Използваш си тялото, което по принцип седи по цял ден на компютъра, после седи на седалката в автобуса, колата и т.н. … Избиват ти се всякакви черни и депресивни мисли от главата. И просто ти е хубаво. А като си със семейството си и/ или приятели… какво друго може да искаш, за да си щастлив? :). Толкова за ските. Още съм много в началото, за да се хваля. Но ми е хубаво.

Виж, с плетенето съм по-напред :). Още като дете, баба ме научи да плета някои прости неща на една и две куки. И двете ми баби бяха отличнички в плетенето. Спорадично във времето съм си плела някои неща, но истината е, че ми липсва търпение и постоянство. Като започна нещо, искам да го свърша бързо. Затова засега плета малки неща – цветчета :), шапки, шалове.

Последното нещо, което напълно случайно открих е специфична прежда за шалове – предствлява мрежичка, която се изплита като спирала и се получава красив и ефектен шал. Плете се лесно и бързо, а резултата е чудесен :).

Ето тук, може да се види клипче как се плете въпросното нещо.

Колегите ми отбелязаха наскоро, че новото ми хоби, май пречи на старото – готвенето. Занесените от мен сладки в офиса наистина драстично са намалели. Няма страшно, ще наваксаме всичко :), само още 2-3 шала време 😉

3 мнения за “Шалове и ски

  1. Готвене и плетене – моята страст! 🙂 Страхотни рецепти си публикувала! А и си първия човек от България, който е харесал блога ми – благодаря ти
    !

    • Благодаря за коментарите 🙂
      Зори, добре дошла, радвам се, че ти допадат рецептите. А твоят блог е страхотен 🙂

Вашият коментар