Безглутенови сладки с тахан

безглутенови сладки с тахан

Какво може да яде човек ако е на безглутенова диета?

Страхотна и полезна информация в този блог –  Пилешка супа…
Освен всичко друго, има добри рецепти за сладки, а ето тази ми стана любима – Сладки с фъстъчено масло. Още при първото приготвяне, замених част от фъстъченото масло с тахан, а при следващите ми опити беше изцяло заместено.

Разбира се, не е нужно да си на диета, за да ги пробваш, супер вкусни са!🙂
Ето как ги приготвям аз:

Продукти:

½ ч.ч. меко масло (около 125 гр.)

½ ч.ч. тахан (сусамов, тиквен, слънчогледов, смес)

½ ч.ч. мед

¼ ч.л. сода бикарбонат

2 яйца

1 ч.ч. безглутеново брашно (бадемово, кокосово, тиквено и т.н.)

ванилия или друг аромат (може да се пропусне)

Приготвяне:

Маслото се рабърква добре с меда и тахана. Добавят се яйцата, брашното, содата, ванилията (ако е нужно, добавям още малко брашно, за да не е много лепкаво тестото и да може да се оформя с ръце).
Правят се топчета колкото орех, сплескват се леко и се подреждат в застлана с хартия за печене тава.

Пекат се в загрята фурна с вентилатор, на 160ºС за около 10 минути.

Направи ми впечатление, че с фъстъчено масло сладките стават по-твърди, а с тахана значително по-меки.

Последния вариант, който направих е с тиквено брашно и тиквен и слънчогледов тахан (съотношение 1:1).
Добър апетит!🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s